Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a declarat, referitor la hotărârea Consiliului Local prin care a fost aprobată sistematizarea traficului rutier pe raza oraşului Cernavodă având în vedere lucrările de reabilitare a podului şi a viaductelor peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, că taxa de tramă stradală pentru traficul greu nu este nouă, aceasta fiind aprobată încă din 2008.

Mariana Mircea spune că această taxă de tramă stradală se aplică tuturor maşinilor de mare tonaj care traversează oraşul, iar cuantumurile valorice nu au fost modificate. „Dacă până în prezent oraşul Cernavodă era tranzitat de maşinile care prestau servicii pentru instituţiile şi agenţii economici din oraş, acum, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului peste canalul navigabil, oraşul Cernavodă este tranzitat de mai multe maşini care se află în drum spre Constanţa sau spre Bucureşti.

În hotărârea Consiliului Local de săptămâna trecută a fost aprobat accesul oricăror vehicule cu masa până la 3,5 tone care tranzitează şi asigură aprovizionarea oraşului Cernavodă fără achitarea taxei”, a spus Mariana Mircea. Ea a adăugat că pentru vehiculele (maşini de mare tonaj) care au greutatea cuprinsă între 3,5 şi 8,5 tone se acceptă accesul în oraş numai în cazurile în care acestea aprovizionează oraşul şi cu condiţia achitării taxei de tramă stradală. Pentru vehiculele de mare tonaj care au masa mai mare de 8,5 tone se acceptă tranzitarea oraşului numai în cazuri excepţionale şi pentru care trebuie solicitat aviz cu 36 de ore înainte şi achitarea taxei de tramă stradală. „Cererea pentru solicitarea avizului se face la Centrul de Informare Cetăţeni, iar taxa se achită la Serviciul de impozite şi taxe locale”, a mai spus Mariana Mircea.
(sursa: www.telegrafonline.ro)