Nouă blocuri din cartierul Columbia, din oraşul Cernavodă, vor fi debranşate de la reţeaua publică de apă, deoarece, într-un an (intervalul decembrie 2009 – decembrie 2010) au înregistrează către RAJA Constanţa o datorie de 84.122 lei!
 
De-a lungul acestei perioade, RAJA a întreprins nenumărate demersuri legale (avizări, convocări la conciliere, eşalonări, notificări prin executor) în vederea recuperării debitelor de la utilizatorii rău platnici, însă fără niciun rezultat. ”Faptul că nu am pus în aplicare prevederile Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare (art. 31, al.1 din Legea 241/2006 - n.r.), care ne dă dreptul să-i debranşam după 30 de zile de neplată, se datorează tocmai faptului că suntem responsabili şi că interesul cetăţenilor primează întotdeauna. Totodată, trebuie să menţionăm că nerecuperarea creanţelor de la abonaţii rău-platnici pune în pericol cofinanţarea celui mai ambiţios proiect de investiţii - POS Mediu de către RAJA Constanţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.
 
Încă de la începutul lunii septembrie, abonaţii de la nivelul celor nouă blocuri au fost notificaţi să-şi desemneze un reprezentant de branşament, cu care RAJA să poată încheia în condiţii legale un contract de furnizare apă potabilă. În urma încheierii acestor contracte, RAJA poate încheia convenţile de facturare individuală pentru toţi proprietarii de apartamente. În acest sens, notificările au fost transmise către toţi proprietarii de apartamente de la nivelul celor nouă blocuri fie în mod direct-personal, fie prin poştă cu confirmare de primire. Mai mult, în toată această perioadă, reprezentanţii RAJA au afişat zilnic, la toate blocurile din Columbia, anunţuri ce conţineau procedura de facturare individuală, debitele restante, dar şi avizarea de debranşare pentru data de 18 octombrie 2010.
 
În ciuda acestor eforturi, până la data iniţială a avizării, la niciunul din cele nouă blocuri vizate nu s-a reuşit încheierea procedurii de facturare individuală şi nici nu s-au achitat restanţele. “Dând dovadă încă o dată de înţelegere faţă de situaţia socială a problemei şi având în vedere faptul că se apropiau şi sărbătorile de iarnă, RAJA Constanţa a amânat procedura de debranşare pentru data de 17 ianuarie 2011. Din păcate, în ciuda amânării termenului de debranşare şi a înţelegerii de care a dat dovadă societatea noastră, nici până la ora actuală nu s-a întâmplat nimic. În aceste condiţii, RAJA este nevoită să pună în aplicare măsura drastică de debranşare. Astfel în data de 17 ianuarie 2010, blocurile DS 20, DS 21, DS 22, DS 23, DS 24, BL.11, BL.12, H 5 şi blocul E 4 vor fi debranşate de la sistemul de alimentare cu apă, până la intrarea în legalitate şi achitarea debitelor restante”, a declarat purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea. 
(sursa: www.telegrafonline.ro)